Přeskočit na obsah
JAK SE STAVÍ SEN - 8. DÍL

JAK SE STAVÍ SEN - 8. DÍL

Modernizace bytové jednotky 2+1 pro tatínka a 2 syny. Dominantou obývacího pokoje je velká rozkládací sedačka LEVI.

Původní obývací pokoj
V další proměně pořadu Jak se staví sen proběhla rekonstrukce bytové jednotky 2+1 v Kolíně. Pan Tomáš neměl jednoduché dětství. Máma ho opustila a vychovávala babička. Vychovala z něj slušného mladého muže. Když později Tomáš poznal svou životní lásku – Miroslavu – doufal, že bude žít šťastný život. Po dvouleté známosti s paní Miroslavou si pořídili malý byt a plánovali společný život. Narodil se jim syn Tomáš (10 let) a Ondra (6 let).

Původní dětský pokoj
Jejich rodinné štěstí zmizelo během pár dnu v roce 2020, kdy paní Miroslava podstoupila operaci žaludku. Po návratu z nemocnice se její zdravotní stav zhoršil a po druhé hospitalizaci, se již domů nevrátila. Zemřela na celkovou sepsi organismu. Tomáš zůstal na všechno sám. Přes velký smutek vše zvládá. O své syny láskyplně pečuje. Jak sám říká, jsou pro něj hnacím motorem, který je poháněn jejich láskou.

Dispozičně je byt vyhovující, ale je zapotřebí uspořádat jednotlivé místnosti tak, aby se v nich dobře žilo tatínkovi i dvěma malým klukům. Synové rostou a potřebují svůj prostor na učení, hraní i odpočinek.

Tomášovi finanční možnosti jsou velice malé. Péče o kluky mu zcela nedovoluje chodit do zaměstnání na 100% úvazek. To málo, co vydělá na brigádách mu stěží pokryje základní životní potřeby, a tak na předělání bytu mu již nic nezbývá.

Původní kuchyně

Koncept celé rekonstrukce je postaven na tom, že v bytě žijí slávisti tělem i duší. Pro vytvoření tohoto dojmu, designéři zakomponovali červenou a bílou barvu do celého interiéru. Červená se objevuje nejen na radiátoru, výmalbě stěny v dětském pokojíčku, ale i na všech zárubních v bytě. Drobné doplňky a červená hvězda na stropě potrhuje celý koncept.

V barvě bílé jsou skříně, některé zdi a bílá tapeta s černým vzorem v kubistickém stylu. To všechno tvoří zajímavý kontrast k dřevěnému obložení. Dekor dřeva designéři použili nejenom na částečné obložení stěn, ale i na kuchyňskou linku, která je plně vybavena všemi spotřebiči a nástěnnou digestoří. Ve větší místnosti vznikl dětský pokoj, který je navíc koncipován jako multisportovní prostor s velkou tabulí a oranžovým kobercem v designu basketbalového míče.

Obývacímu pokoji, dominuje velká rozkládací pohovka, která slouží tatínkovi na spaní a relaxaci při sledování sportovních přenosů na televizi ovládanou hlasem. Designéři vytvořili místo, do kterého velice vkusně zakomponovali prvky i atmosféru fotbalového klubu.
Nový obývák a sedací souprava LEVISedací souprava LEVI
Dominantou obývací místnosti je rozkládací sedací souprava LEVI v potahové látce moon-13.

Sedačka LEVI z tohoto dílu
Sedací souprava MIA nadchne svými originálními čistými liniemi, které zapadnou do každého interiéru. Hlavní výhodou jsou zmíněná variabilní opěradla. Jedná se o patentovaný mechanismus, který umožňuje prohloubit sed a zároveň zvýšit výšku opěradla. V obou polohách opření je zachován stejný úhel a nenaruší se tak komfort sezení. To je hlavní výhoda v porovnání s konkurenčními sedačkami stejného typu.

Cena této sestavy vychází na 86 160 Kč (potah 3. cenové skupiny). Tuto sestavu ale můžete pořídit už od  77 430 Kč a to v látce 1. cenové skupiny.

Videoprezentace sedačky LEVI ▼▼▼

Rozklad sedací soupravy LEVIRozklad sedací soupravy LEVINový obývák a sedací souprava LEVINová kuchyněRodina Baitlerova

Vyberte si z naší nabídky produktů ▼▼▼Vyberte si z naší nabídky produktů

Fotogalerie této proměny

Souhlas s cookies

Pro co nejlepší zážitek z používání našeho webu od Vás potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Jsou to malé soubory, které se dočasně ukládají ve vašem prohlížeči. Děkujeme, že nám ho dáte a pomůžete nám tak web dále zlepšovat.

Menu Zavřít