Přeskočit na obsah
JAK SE STAVÍ SEN - 10. DÍL

JAK SE STAVÍ SEN - 10. DÍL

V poslední proměně této série designéři promění neobyvatelné přízemí RD v bezbariérové moderní bydlení. Obývací část rozzářila rozkládací sedačka PARIS NEW.

Nedodělaný vstupní chod
V poslední proměně pořadu Jak se staví sen měli designéři nelehký úkol, vytvořit novou bytovou jednotku v neobyvatelném přízemí RD a být i oporou paní Libušce, které během natáčení pořadu zemřel manžel. 

Nedodělané přízemí
Jaromír si našel Libušku na internetové seznamce. Pouze jedna návštěva stačila k tomu, aby spolu zůstali pod jednou střechou na dalších několik let. Vytvořili si život sami pro sebe a věřili tomu, že spolu zestárnou.

Člověk míní a život mění. Jaromír onemocněl a v prosinci 2022 zemřel. Stalo se tak během natáčení. Do pořadu Jak se staví sen napsal sám Jaromír, který tušil, že na rekonstrukci vysněného bydlení mu už asi nebudou stačit síly.

Během natáčení se seznámil nejen s moderátorkou Ivou Kubelkovou, ale i designérskou dvojicí Zuzkou a Viktorem, kterým předal svoje představy o novém bydlení a rozdělanou práci. Jen pár dnů po tom bohužel zemřel. Na designéry tak čekala velká výzva - nejen dodělat celý byt, ale hlavně být oporou Libušce, která ztrátu partnera nesla velmi těžce.  

Chodba před proměnou
Jedná se o dům, ve kterém Libuška vyrůstala a žila se svými rodiči celý život. Společně s Jaromírem obývali první patro domu. Rozhodli se, že si v přízemí vybudují bezbariérové bydlení, tzv. na stáří a horní patro přenechat dceři paní Libušky.

Rekonstrukce spodní části domu byla dotažena do podoby hrubé stavby. Více již pan Jaromír nezvládl. Nemoc mu to v posledních dnech jeho života nedovolovala. K rekonstrukci a konceptu designéři přistoupili nejenom profesionálně, ale i lidsky. Po celou dobu se drželi představy pana Jaromíra o dispozičním uspořádání a designu přízemního bytu.

Interiér se nese v duchu černých doplňků, což bylo přáním číslo jedna. Designéři velice vkusně zakomponovali nejenom dílčí dekorace v černé barvě, jako stínidla, polštáře, konzole, ale černá barva se stala hlavním tématem pro nově vybudovanou koupelnu. Kontrastním prvkem je žlutá sedací souprava v obývací části, která nejenom rozzáří celý prostor, ale podtrhne černo – šedo – bílý interiér. 

Nová obývací místnost
Designérům se podařilo realizovat jeden velký sen lidem, kteří se bez špetky cynizmu tzv. hledali, až se našli. Chtěli spolu zestárnout, ale osud to zařídil jinak.

Nová sedací souprava PARIS

Designéři si vybrali do obývací části rozkládací sedací soupravu PARIS NEW v látce mystic-105, která po rozložení obsahuje kvalitní lůžko pro plnohodnotné příležitostné spaní.

Jedná se o inovovanou verzi původní PARIS, kterou představíme na blížícím se veletrhu nábytku FOR INTERIOR v Praze v PVA EXPO 30. 3. - 2. 4. 2023 ▶️▶️▶️ nabízíme Vám vstupenku ZDARMA na veletrh.

Cena sestavy včetně polštářků je 83 890 Kč.

Hlavní předností je jednoduchý rozkládací systém, který během několika sekund změní pohodlnou pohovku v prostorné lůžko. Další výhodou je výběr z 5 designových područek.

Rozklad sedací soupravy PARISNová sedací souprava PARISNové vstupní dveřeNová chodba v přízemíNová koupelnaRodina Polcrova

Vyberte si z naší nabídky produktů ▼▼▼Vyberte si z naší nabídky produktů

Fotogalerie této proměny

Souhlas s cookies

Pro co nejlepší zážitek z používání našeho webu od Vás potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Jsou to malé soubory, které se dočasně ukládají ve vašem prohlížeči. Děkujeme, že nám ho dáte a pomůžete nám tak web dále zlepšovat.

Menu Zavřít