Přeskočit na obsah
Velké porovnání 5 typů rozkladů u sedaček

Velké porovnání 5 typů rozkladů u sedaček

Věnujte pozornost při výběru sedačky typu rozkladu a vyberte pro sebe ten nejvhodnější.

Sepsali jsme pro vás všechny naše druhy rozkladů, u kterých si zmíníme jejich funkčnost, výhody a nevýhody a jaké sedací soupravy disponují kterým rozkladem. Tyto typy vám budou určitě nápomocné při výběru sedací soupravy. Rozhodně ale doporučujeme si každý rozklad vyzkoušet na našich podnikových prodejnách.

Rozklad s výsuvným šuplíkem

Rozložení je velmi jednoduché. Pod sedákem je schované poutko, za které šuplík vytáhneme až na doraz a rozklad nadzvedneme. Tím nám vznikne prostorné lůžko. Na rozklad je použita stejná kvalita i výška pěny, jako mají sedáky, a to zaručí pohodlné ležení po celé ploše, což jistě ocení Vaše návštěvy. Rozměr plochy pro spaní je 199 x 136 cm u sedací soupravy Tiffany a 192 x 120 cm u Mii.

Tímto typem rozkladu disponuje sedací souprava TIFFANYMIA.

Výhody:

- při rozkladu nepřijdete o opěrnou část, takže si můžete pohodlně vychutnat filmy v televizi s nataženýma nohama
- na rozklad je použita stejná výška i kvalita pěny, jako u sedáků
- rychlé a snadné rozložení a složení
- léty prověřený a bezporuchový mechanismus
- sedačka Tiffany s nožkami ve verzi PLUS - výška sedu 47 cm

Nevýhody:

- není vhodný pro každodenní spaní

Rozklad se sklopnými zády

V naší nabídce jde o nejnovější typ rozkladu, který je svou konstrukcí unikátní a těžko byste ho hledali u tohoto designu sedačky. Je vyroben z prvotřídních materiálů a je velmi elegantně navržen pro rychlé a snadné rozkládání. Nabízí praktické funkce. 

První takovou funkcí je možnost prohloubit si sed o 8 cm a užít si ještě více chvilky relaxace. Při výsunu sedáku se automaticky spouštějí nožičky, což je velmi praktické. Zbývá už jen sklopit zádový díl. Snadné a rychlé. Vznikne tak komfortní lůžko o rozměrech 198 x 140 cm. Výplně sedáků tvoří sendvič taštičkových pružin a studené pěny vysoké gramáže. Tyto materiály zaručují komfortní podmínky pro Váš spánek. Stejnou kvalitu výplní jsme použili i u rozkladu a díky tomu je zajištěna stejná kvalita ležení po celé ploše.

Tímto typem rozkladu disponují novinky sedací soupravy LEVI a LIA.

Výhody:

- můžeme si dovolit tvrdit, že kvalitou provedení a použitými výplňovými materiály, je tento rozklad vhodný pro každodenní spaní
- sedací soupravu můžete mít přisunutou u zdi a nemusíte ji při rozložení posouvat
- prohloubení sedu o 8 cm
- na rozklad je použita stejná kvalita  pěny, jako u sedáků
- snadné rozložení a složení
- bezporuchový

Nevýhody:

- při rozložení přijdete o opěrnou část, o kterou se můžete opřít např. při sledování televize
- mírně tvrdší podklad na straně, kde je sklopený zádový díl

Rozklad s matrací

Jedná se o ideální řešení pro ty, kteří chtějí na sedací soupravě nejen pohodlně sedět, ale i dennodenně nocovat. Samotný rozkládací mechanismus jsme testovali 1 rok, a nakonec jsme vybrali kvalitní italský. Jde velmi lehce a rychle rozložit a zvládne to za pár vteřin každý. Matrace je 15 cm vysoká a nabízíme ji ve dvou šířkách 140 a 160 cm, čemuž se přizpůsobí i šířka sedáků sedací soupravy (varianty XL a XXL). Max. rozměr plochy pro spaní je 160 x 185 cm. Matrace je speciálně uzpůsobena pro tento typ rozkladu a zaručí Vám, že se na ni kvalitně a pohodlně vyspíte.

Tímto typem rozkladu disponuje sedací souprava PARIS.

Výhody:

- speciálně vyvzorovaná česká kvalitní 50 kg/m3 matrace uzpůsobená pro tento typ rozkladu (běžná pěna v těchto matracích bývá 25 kg/m3)
- matrace je vcelku a může být povléknutá
- rychlé rozložení a složení
- vysoký sed 48 cm
- při rozkladu nemusíte odnímat podhlavníky, ani jiné části sedačky

Nevýhody:

- nutná častá pravidelná údržba – promazávat pohyblivé spoje tekutým silikonem ve spreji
- složitější mechanismus o více částech

Rozklad dopředu

Tento typ rozkladu se v naší nabídce vyhřívá nejdéle a je léty prověřený. Můžeme ho nazvat, jako tzv. „skládačku“. Vyjme se opěrný díl, chytne sedák a nadzvednutím nahoru a vpřed se rozloží. Opěrák se vloží do mezery a tím vytvoříte pohodlné jednolůžko. Po rozložení dalších sedáků (u dvojsedáku a trojsedáku) nám vznikne praktické letiště pro občasné přespání. Rozměry rozloženého lůžka se liší typem sedací soupravy. Použitý materiál na rozklad má stejnou kvalitu i výšku pěny, jako sedák a tím je zachován stejný komfort ležení v celé ploše. Tento typ rozkladu je bezporuchový, pokud se s ním správně zachází.

Tímto typem rozkladu disponují sedací soupravy THELMACOUNTRYESTERLINDA a BETTY.

Výhody:

- bezporuchový
- na rozklad je použita stejná výška i kvalita pěn, jako u sedáků
- možnost mít pod hlavou rovný nebo vyvýšený podklad
- možnost rozložení každého jednolůžka zvlášť

Nevýhody:

- příležitostné přespání
- časově náročnější rozložení

Rozklad klik-klak

Nejrychlejší a nejjednodušší typ rozkladu. Stačí vám k tomu pouhé dva kroky, kdy opěrný díl přitlačíte k sobě, tím odjistíte západku a opěrák položíte do vodorovné polohy do úrovně sedáku. Rozměr plochy pro spaní je 219 x 105 cm. Při opětovném složení rozklad disponuje navíc jednou mezi polohou pro relaxační sezení.

Tímto typem rozkladu disponuje sedací souprava SIRIUS.

Výhody:

- snadné a rychlé rozložení a složení

Nevýhody:

- pouze k příležitostnému přespání jedné osoby (max. 2 zamilovaných osob :-) )

Souhlas s cookies

Pro co nejlepší zážitek z používání našeho webu od Vás potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies. Jsou to malé soubory, které se dočasně ukládají ve vašem prohlížeči. Děkujeme, že nám ho dáte a pomůžete nám tak web dále zlepšovat.

Menu Zavřít